De samenvatting op het LinkedInprofiel: Jezelf voorstellen in het professionele digitale netwerk.

LinkedIn heeft haar vormgeving en daarmee de opzet van de profielen ingrijpend veranderd.

Direct onder jouw eerste gegevens (de kopregel) zijn nu de eerste zinnen van je samenvatting zichtbaar. Daarna kun je doorklikken op ‘meer weergeven’ en wordt je heel samenvatting (max. 2000 tekens!) zichtbaar. In dit artikel geeft Corinne Keijzer tips voor het maken van een aansprekende samenvatting. Twee dingen zijn daarbij belangrijk:

  1. waarvoor heb jij een LinkedIn profiel. Wat wil je ermee bereiken.
  2. het is JOUW samenvatting; alleen jij bepaalt wat daar in komt te staan

Alle andere tips lees je via deze link: http://www.corinnekeijzer.nl/2017/03/15/zo-schrijf-je-een-samenvatting-op-linkedin/#.WNzu_-RMTIU


Dé 4 plekken waar je vacatures vindt op LinkedIn.

De vier plekken waar je vacatures vindt zijn:

  1. Persoonlijke updates binnen je netwerk
  2. Updates van de bedrijven die je volgt
  3. In je vakgroepen onder ‘Vacatures’
  4. Zoeken onder ‘Vacatures’ of via de Job app

In dit artikel van collega Loopbaanprofessional Aaltje Vincent lees  je de uitleg en toelichting per punt.


Check jezelf op internet 2.0

Er zijn websites die alle informatie van een persoon op internet verzamelen en op basis daarvan die persoon omschrijven. Ook bij selectie zal dit meer en meer gebruikt worden. Belangrijk dus om te weten hoe jij omschreven wordt op basis van alles wat over jou op internet te vinden is. Nieuwsgierig wat er over jou geschreven wordt: kijk op www.crystalknows.com en www.smipe.nl (Nederlandse versie).


Geen werk? Wat vermeld je dan bij huidige functie in je profiel?

Als je nu geen werkgever hebt vul dan bij “huidige functie” de functietitel in
waarop je gevonden wilt worden. Vul dit aan met de taken en verantwoordelijkheden die je daarin wilt verrichten (als een scanbaar rijtje) en vermeld als bedrijf bijv. “in between jobs” Zo wordt je door selecteurs makkelijker gevonden; zij zoeken nl. op: huidige functie!


Een vacature alert aanmaken

Op LinkedIn worden ook veel vacatures gedeeld. Het is dus reuze handig om een vacature alert in te stellen op LinkedIn. En hoe je dat doet lees je hier!


Verbeter je linkedin profiel in 12 stappen

Inmiddels weet vrijwel iedereen dat LinkedIn een handig en belangrijk middel is voor het vinden van ander werk. Je kan jezelf makkelijk zichtbaar maken op linkedIn. Het is een handige manier om je netwerk bij te houden. En er worden steeds vaker vacatures gedeeld.  Hier lees je 12 stappen, waarmee je je profiel op linkedIn verbetert.  Verbeter je linkedin profiel in 12 stappen


Tips van 3 recruiters over je LinkedIn-profiel

LinkedIn is het grootste zakelijke digitale netwerk en wordt ook steeds meer gebruikt door recruiters om geschikte kandidaten voor een vacature te zoeken. Drie recruiters vertellen je in dit filmpje wat je wel en niet moet doen om via LinkedIn je kansen op werk te vergroten. Ze geven tips, adviezen en laten zien dat zij in grote lijnen hierover hetzelfde denken.