Werkenergieanalyse voor Vitaliteit en Bevlogenheid

Met de Werkenergieanalyse breng je op gestructureerde wijze jouw werkenergie van dit moment in kaart. Je start met het invullen van een vragenlijst gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bevlogenheid en vitaliteit. Vervolgens heb je een persoonlijk coachgesprek waarin we jouw handvatten voor vitaal en bevlogen werken verder concretiseren.

Door de Werkenergieanalyse

 • krijg je zicht op energie-gevende en energie-slurpende factoren in je werk (waarbij we zowel naar jouw functie als ook naar de organisatie kijken);
 • weet je op welke aspecten jij zelf invloed kan uitoefenen, waardoor je weer grip krijgt op de situatie;
 • ontvang je een rapportage met overzichtelijke en concrete informatie, waarmee je zelf aan de slag kan. Ook kan het een aanleiding zijn voor een gesprek met je leidinggevende.

Interessant bij de volgende vraagstukken

 • Loopbaanvragen: Zit ik nog wel op de juiste werkplek? Hoe kan ik deze baan tot mijn pensioen blijven doen? of Het loopt niet lekker op het werk; waar ligt het aan?
 • Ontwikkeling: De organisatie is volop in ontwikkeling. Je wilt je verder ontwikkelen, maar welke functie of taken passen het beste?
 • Bevlogenheid en betrokkenheid: Je wilt jouw potentieel optimaal benutten waardoor je meer bevlogen en betrokken bent in je werk.
 • Functioneren: Je bent regelmatig moe van het werk, maar de oorzaak is niet duidelijk. Of je merkt dat je minder goed functioneert, maar weet niet goed hoe dit komt.

Opbrengsten Werkenergieanalyse
Door het invullen van de analyse én het gesprek met de loopbaanprofessionals van WerkNet033 ervaar je op welke zaken je invloed hebt en op welke zaken niet. Hierdoor kun je (weer) zelf sturen op je persoonlijke ontwikkeling en werkplezier.

Hoe werkt het?

 1. Voorafgaand aan het coachgesprek maak je via het internet de online Werkenergieanalyse; duur ± 45 min.
 2. De antwoorden worden uitgewerkt in de Werkenergieanalyse rapportage
 3. Bespreking van deze rapportage met WerkNet033; duur coachgesprek 1,5 uur.
 4. Bewustwording ontstaat tijdens het invullen van de analyse en bij het doorvragen in het gesprek.
 5. Je prioriteiten leg je vast in een persoonlijk actieplan; zo kun je na afloop doelgericht aan de slag.
 6. Door deze werkwijze leer je (meer) eigen regie te nemen voor persoonlijke ontwikkeling en plezier in je werk.

Kijk hier naar een voorbeeldrapport.