Een lastige vraag in het (sollicitatie)gesprek is “vertel eens wat over jezelf“. Je CV en brief ligt op tafel, dus wat voeg je daaraan toe en maak je tegelijk een goede start? 1 van de tips uit dit artikel is jezelf te beschrijven in drie woorden of juist je persoonlijke overtuiging  te vertellen. Hier lees je 10 tips om antwoord te geven op deze vraag.


Onder deze titel ” Het sollicitatiegesprek sterft uit” verscheen in het AD afgelopen zaterdag (15 oktober 2016) een uitgebreid artikel over het toenemende gebruik van de video-sollicitatie. Er worden ook een paar  goede tips gegeven.

Video-sollicitatie is nog relatief nieuw, de verwachting is dat dit steeds vaker ingezet zal gaan worden. Dus goed om je er op te oriënteren als je op zoek bent naar werk. Lees hier het hele artikel op de site van het AD. Heb je liever het artikel in pdf? Klik dan hier; we hebben de tekst omgezet naar pdf.


Graag delen we de link naar dit artikel in Intermediair, waarin drie mensen (47, 61 en 52 jaar) vertellen hoe zij weer werk vonden, juist door het anders aan te pakken dan het vertrouwde solliciteren op vacatures. Het zijn ook drie mooie voorbeelden waarin wij onze werkwijze herkennen en wat je dus ook van ons kunt verwachten als we je begeleiden en ondersteunen bij het vinden van ander werk. http://www.intermediair.nl/carriere/een-baan-vinden/vinden-en-gevonden-worden/Zo-kwamen-deze-45-plussers-weer-aan-werk?utm_referrer=


Het sollicitatiegesprek

Uit haar boek “solliciteren doe je zo” geeft Aaltje Vincent in dit artikeltje 7 tips voor een goed sollicitatiegesprek. Wat vaak vergeten wordt is de afronding (tip 7) en pak pas je telefoon als de receptionist(e) je niet meer kan zien! Lees hier alle 7 tips: http://www.werkbladmagazine.nl/artikel/7-tips-voor-het-sollicitatiegesprek


Belangrijke sollicitatietrends 2016

1. Organisaties zoeken steeds vaker zelf naar nieuwe medewerkers.
2. Op twitter vind je de vacatures het eerst.
3. Het cv wordt nog meer een verkoop-brochure van je zelf.
Onze collega’s van SollicitatieLAB hebben de sollicitatietrends op en rij gezet.
Hier lees je ze allemaal.