Het wordt steeds belangrijker om op de juiste manier werk te zoeken en vindbaar te zijn voor werkgevers.

In dit artikel lees je de top 3 waarop mensen in 2016 het meest weer werk vonden. De communicatie tussen potentiele werkgever en werkzoekende blijkt steeds belangrijker te worden. Succesvoller dan in voorgaande jaren zijn de open sollicitatie, het binnenlopen bij een bedrijf, social media en de eigen bedrijvensites zijn steeds succesvollere oriëntatiekanalen. Klik hier voor het hele artikel met een overzicht van alle kanalen en hun resultaten  in 2015 en 2016.


Met welk kanaal mensen in 2014/2015 hun nieuwe baan gevonden hebben?

Netwerken is nog steeds het belangrijkste kanaal voor het vinden van een baan. Minimaal 1 op de 5 Nederlanders vindt zijn volgende baan via het netwerk. Dit aantal ligt bij werklozen, jongeren, ouderen en hoger opgeleiden nog beduidend hoger. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group uit 2014/2015 waaraan 3.144  mensen hebben meegedaan. Klik hier voor een overzicht van alle kanalen en hun resultaten.

Wil je graag meer tips en adviezen over werk vinden via netwerken. Dan ben je van harte welkom op ons eerstvolgende loopbaanspreekuur (Wil je dit niet afwachten? Neem dan contact met ons op voor een afspraak)


Voorbeeld tegen de trend in:  Bij Alkmaars bouwbedrijf Kesselaar & Zn. heeft iedereen een vast contract en zijn alle managementlagen geschrapt omdat de eigenaar ervan overtuigd is dat  alleen met vaste contracten de bedrijfsfilosofie écht toegepast kan worden.  Lees meer


Marjolein ten Hoonte (Randstad) over de arbeidsmarkt (nov 2015, P&O Actueel)

De wereld van werk zal drastisch veranderen; interview met Marjolein ten Hoonte (directeur Arbeidsmarkt en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van Randstad) in P&O-actueel (nov.2015).  O.a. over vanzelfsprekendheden die op de schop gaan en het belang van duurzame inzetbaarheid in werk. Klik hier voor het interview: De wereld van werk zal drastisch veranderen